söndag 7 december 2014

2:a advent

Väntar bara på snön nu! Längtar som tusan efter att åka skidor och hoppas på att det bli massor av snö. Samtidigt som jag längtar efter en vit och härlig jul så blir det självklart massor av jullåtar, och julbak för att liva upp den annars så gråa tillvaron just nu.

Nog för att det är grått ute. Men förra helgen var det bara solsken! Förra helgen var magisk på (nästan) alla plan. Förutom att jag åkte på en släng av kräksjuka. Om det var av för mycket mat och hård träning eller någon envis bacill som lyckats ta sig genom mitt starka immunförsvar är ett mysterium. Men bortsett från den snabba händelsen så var helgen suverän!

Vi pratar alltså om en spa-helg i dalarna med mina superbrudar! Det kunde ju liksom inte gå fel! (och ändå gjorde det de) Nä, en liten felkörning på ca 2 timmar och vi var på banan igen, men skyller på den enkla anledningen att vi har så himla kul ihop att vi missade avfarten.

Hur som helst. Väl framme så hade vi i alla fall det toppen. Ett av de bästa julborden jag ätit, ett mysigt spa där vi var så gott som själva, skön miljö, så himla fint hotell och världens bästa sällskap.






Tillbaka till verkligheten så har jag försökt hålla stämningen uppe från helgen. Bland annat blev det lussebullar. Anpassade så att P naturligtvis ska kunna äta dem (på egen risk, för snabbt försvinner dem) men även för att jag med gott samvete kan äta både tre och fyra stycken. Mums!


Höftade lite på receptet och blandade lite från några andra recept jag hittade:


1 1/2 dl kokosmjöl

1 dl råsocker
3 msk fiberhusk
1 paket saffran
6 ägg
1 dl kokosolja (smält)
En nypa kardemumma
Havremjölk

Blanda alla ingredienser och tillsätt sedan havremjölk, ca 1-2 dl tills degen känns bra och du kan bilda fina lussekatter. Pensla med ägg och russin och in i ugnen, ca 200 grader tills de fått fin färg.



Jag älskar ju saffran, så jag tror att nästa gång så blir det två paket för att få till smaken lite mer. Det blev 13 stycken och redan dagen därpå var det uppätna. Helt otroligt! Men blir helt klart nya till veckan, med en gnutta mer saffran i! Mer julbak blir det förhoppningsvis med, och många fler goda recept!

På återseende!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar