Så P har flyttat, saknar honom mycket även fast det inte ens gått en vecka! Jag bakar mer än vanligt. men slänger ofta bara ihop något utan att tänka. Blir ofta bröd eller muffins, och blir ofta super!
Dock så har jag ju sällan något recept sparat eftersom allt bara sker samtidigt som jag tänker, sjunger (haha!) eller gör något annat. Lite terapi helt enkelt. Men! Denna gång skrev jag i alla fall ned. Och detta recept är lite liknande ett annat jag testat innan.
Det kan vara att mina och Tildes smaklökar blivit konstiga (eller fantastiska) men dessa smakar bättre än de flesta kakor jag smakat på sistone! Smälter i munnen, smaklökarna hoppar av glädje och de går dessutom fort att göra! Farligt va? Nä, de är inte så farligt onyttiga! Helt perfekta till ett litet torsdagsfika. Speciellt efter denna hektiska torsdag.
Vattengympa, TRX-träning, yoga (som i och för sig var lugn). Tilde har åkt på februarisjukan, och vad passade då inte bättre för båda än lite gottekakor!
Jag var tyvärr lite tankspridd och förvirrad när jag kom hem. Slängde ihop en kaksmet. Kakorna blev super i konsistens och rullades(plattades fint ut på plåten. Lades in i vår fina gasugn, och jag tänkte att de tar väl en kvart eller så för dem att bli klara. Fastnade självklart i telefon och brände sönder alla stackars fina kakor. (I den degen använde jag ca 3 dl mandelmjöl) Efter några stora suckar och en eller två svordomar så gjorde jag nya men hade bara ca 2 dl mandelmjöl kvar, och gjorde därför precis samma recept men med ca 1 dl mindre mjöl och lite mindre mjölk. Och som ni förstår blev dessa himmelska!
Jag tror både 2 dl och 3 dl fungerar. Det optimala är kanske 2,5? I vilket fall, kolla på degen och gå på känsla. Här kommer i alla fall receptet:
Recept:
2-3 dl mandelmjöl
1 dl hackad mörk choklad (kakaonibs), torkade äppeltärningar, och/eller mullbär
1/2 tsk vaniljpulver
en nypa salt
1 krm bakpulver
1/2 tsk fiberhusk
3 msk kokosolja
1 msk honung
en skvätt mjölk (ca 1-2 msk)
Jag mortlade riktigt mörkchoklad, (kakonibs eller vanlig choklad funkar säkerligen), tillsammans med torkade äppelbitar och mullbär. Blandade sedan detta med mjölet, bakpulvret, salt, vaniljulver och fiberhusk. Smält ca 3 msk kokosolja och blanda i honung. Blanda i vätskan i mjölblandningen och häll sedan på valfri mjölk till bra konsistens så de går att rulla/platta till på en plåt. Blöt med fördel händerna i kallt vatten och rulla sedan smeten och platta ut kakorna på plåten.
I ugnen på 175-180 grader i inte mer än 15 min! :) (jag har gasugn så blir alltid lite konstigt med tider och grader om ni inte har de. Men kolla kakorna med jämna mellanrum.
Trevlig helg!
Dock så har jag ju sällan något recept sparat eftersom allt bara sker samtidigt som jag tänker, sjunger (haha!) eller gör något annat. Lite terapi helt enkelt. Men! Denna gång skrev jag i alla fall ned. Och detta recept är lite liknande ett annat jag testat innan.
Det kan vara att mina och Tildes smaklökar blivit konstiga (eller fantastiska) men dessa smakar bättre än de flesta kakor jag smakat på sistone! Smälter i munnen, smaklökarna hoppar av glädje och de går dessutom fort att göra! Farligt va? Nä, de är inte så farligt onyttiga! Helt perfekta till ett litet torsdagsfika. Speciellt efter denna hektiska torsdag.
Vattengympa, TRX-träning, yoga (som i och för sig var lugn). Tilde har åkt på februarisjukan, och vad passade då inte bättre för båda än lite gottekakor!
Jag var tyvärr lite tankspridd och förvirrad när jag kom hem. Slängde ihop en kaksmet. Kakorna blev super i konsistens och rullades(plattades fint ut på plåten. Lades in i vår fina gasugn, och jag tänkte att de tar väl en kvart eller så för dem att bli klara. Fastnade självklart i telefon och brände sönder alla stackars fina kakor. (I den degen använde jag ca 3 dl mandelmjöl) Efter några stora suckar och en eller två svordomar så gjorde jag nya men hade bara ca 2 dl mandelmjöl kvar, och gjorde därför precis samma recept men med ca 1 dl mindre mjöl och lite mindre mjölk. Och som ni förstår blev dessa himmelska!
| Innan de första fina kakorna brändes! |
Jag tror både 2 dl och 3 dl fungerar. Det optimala är kanske 2,5? I vilket fall, kolla på degen och gå på känsla. Här kommer i alla fall receptet:
Recept:
2-3 dl mandelmjöl
1 dl hackad mörk choklad (kakaonibs), torkade äppeltärningar, och/eller mullbär
1/2 tsk vaniljpulver
en nypa salt
1 krm bakpulver
1/2 tsk fiberhusk
3 msk kokosolja
1 msk honung
en skvätt mjölk (ca 1-2 msk)
Jag mortlade riktigt mörkchoklad, (kakonibs eller vanlig choklad funkar säkerligen), tillsammans med torkade äppelbitar och mullbär. Blandade sedan detta med mjölet, bakpulvret, salt, vaniljulver och fiberhusk. Smält ca 3 msk kokosolja och blanda i honung. Blanda i vätskan i mjölblandningen och häll sedan på valfri mjölk till bra konsistens så de går att rulla/platta till på en plåt. Blöt med fördel händerna i kallt vatten och rulla sedan smeten och platta ut kakorna på plåten.
I ugnen på 175-180 grader i inte mer än 15 min! :) (jag har gasugn så blir alltid lite konstigt med tider och grader om ni inte har de. Men kolla kakorna med jämna mellanrum.
Trevlig helg!
| Löpladdning! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar