Nej just det. Även om ni kommer tycka bilderna på dessa fantastiska semlor är fina och att det börjar vattnas lite i munnen så är det ingenting emot vad de faktiskt smakade. HIMMELSKT!
Jag hade i efterhand önskat bullarna lite mer fluffiga och tjocka med det blir ett projekt till nästa gång. Det är ju trots allt ett tag kvar till fettisdagen. Råkade dessutom nästan glömma bort dessa i ungen så de fick en lite för stark gyllenbrun färg på sig. Men smakerna satt där de skulle och här kommer receptet:
Bullarna
3 ägg
2 msk honung
1 dl kokosmjölk (kung markatta)
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
kardemumma och vaniljpulver efter smak
Blanda ägg och honung i en mixer. Tillsätt kokosmjölken i mixern. Blanda sedan samma alla torra ingredienser i en bunke. Vispa samman alltsammans till en deg och låt svälla i ca 10 min. Blöt sedan händerna i kallt vatten och rulla till bullar. Grädda i ugnen på ca 200 grader i 20-25 min.
Grädden
Den fasta delen på kung markattas kokosmjölk, samt en skvätt av mjölken.
4 dadlar
vaniljpulver
kardemumma
Vispa samman tills tillräcklig gräddig, tillsätt kardemumma och vaniljpulver efter smak. (jag tog ganska mycket)
Mandelmassan
2 dl mandelmjöl
3 dadlar
en skvätt havremjölk
Mixa samman allt i en bunke och blanda med stavmixer.
Jag och P njöt i alla fall av dessa igår. Och jag och Tilde idag. Mandelmassan är som godis för mig. Har alltid varit svag för mandelmassa och detta kommer jag förmodligen fortsätta göra i framtiden och rulla till små bollar, stoppa in i munnen och skölja ned med en god kopp kaffe! Oh, lät underbart. Måste göra det på en gång!
Jag hade i efterhand önskat bullarna lite mer fluffiga och tjocka med det blir ett projekt till nästa gång. Det är ju trots allt ett tag kvar till fettisdagen. Råkade dessutom nästan glömma bort dessa i ungen så de fick en lite för stark gyllenbrun färg på sig. Men smakerna satt där de skulle och här kommer receptet:
Bullarna
3 ägg
2 msk honung
1 dl kokosmjölk (kung markatta)
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
kardemumma och vaniljpulver efter smak
Blanda ägg och honung i en mixer. Tillsätt kokosmjölken i mixern. Blanda sedan samma alla torra ingredienser i en bunke. Vispa samman alltsammans till en deg och låt svälla i ca 10 min. Blöt sedan händerna i kallt vatten och rulla till bullar. Grädda i ugnen på ca 200 grader i 20-25 min.
Grädden
Den fasta delen på kung markattas kokosmjölk, samt en skvätt av mjölken.
4 dadlar
vaniljpulver
kardemumma
Vispa samman tills tillräcklig gräddig, tillsätt kardemumma och vaniljpulver efter smak. (jag tog ganska mycket)
Mandelmassan
2 dl mandelmjöl
3 dadlar
en skvätt havremjölk
Mixa samman allt i en bunke och blanda med stavmixer.
Jag och P njöt i alla fall av dessa igår. Och jag och Tilde idag. Mandelmassan är som godis för mig. Har alltid varit svag för mandelmassa och detta kommer jag förmodligen fortsätta göra i framtiden och rulla till små bollar, stoppa in i munnen och skölja ned med en god kopp kaffe! Oh, lät underbart. Måste göra det på en gång!
| Mums! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar